2019-12-27 13:24:46• hírek • Fizetett tartalom

Újabb szakorvossal bővült a West Medica Klinika csapata

Nem is olyan rég arról számoltunk be olvasóinknak, hogy egy kiváló dietetikussal bővült a város egyik legnépszerűbb magánklinikájának orvosi csapata, most pedig egy újabb örömteli hírrel szolgálunk mindazoknak, akik megbízható kezekben szeretnék tudni magukat. A szatmári West Medica Klinikán ugyanis ezentúl egy idegsebész is várja a gyógyulni vágyókat.

December 13-tól a West Medica Klinikán is várja a pácienseket dr. Lipták Lorant Sándor, kinek szatmáriként mindig is szívügye volt a város. Az idegsebész Szatmárnémetiben született, középiskolai tanulmányait a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban végezte, majd Marosváráshelyen végezte el az orvosi egyetemet. Rezidens éveit ugyanott töltötte, majd Kolozsváron sikeresen szakvizsgázott. Dr. Lipták eddig csak Marosvásárhelyen, a Nova Vita magánkórházban, illetve a besztercei idegsebészeten állt a páciensek rendelkezésére, viszont mostantól szülővárosában is szeretné kamatoztatni az elmúlt évek alatt elmélyített tudását.


Milyen panaszokkal fordulhatunk idegsebészhez?

Az egyik leggyakoribb panasz, mellyel az ember bátran fordulhat idegsebészhez, az a gerincsérv, más néven porckorongsérv. E megnevezés alatt elsősorban a csigolyák közötti porckorong kitüremkedését értjük, mely gyakran erős fájdalmat okoz a betegnek a nyaki, a háti vagy a deréki szakaszon, mi több, a fájdalom átsugározhat a végtagokra is. A kezelőorvossal folytatott konzultáció során igencsak hasznos lehet, ha eláruljuk a sugárzás irányát, illetve azt, hogy mióta érezzük e fájdalmat, és akadályoz-e bennünket a mozgásban. A pontos diagnózis felállításában emellett segíthet egy CT- vagy egy MRI-vizsgálat is. Amennyiben a panaszok a gyógyszeres és fizioterápiás kezelések hatására továbbra sem csökkennek, akkor idegsebészeti műtétre van szükség, melyet követően a páciensek számottevő része panaszmentessé válik.


Noha önálló betegségnek nem minősül, de a specialistát az úgynevezett idegzsábával is fel lehet keresni. Az idegzsába rohamok alakjában fellépő erős fájdalom, melyet az idegre nehezedő nyomás vált ki. A fájdalom minden alkalommal az ideg mentén jelentkezik, néha villámcsapásszerűen átvonul, máskor akár hosszabb időre is megkeseríti a szenvedő páciens napjait. Az idegzsába kezelése nem egyszerű, hiszen a gyógymódról csak azt követően lehet dönteni, hogy sikerült pontosan feltérképezni a fájdalom okát, helyét és súlyosságát, viszont az jó hír, hogy az orvostudomány számos hatékony kezelési módot tart számon e tünetre.


Legyen szó ezekről vagy egyéb jellegű panaszokról, Dr. Lipták Lorant Sándor idegsebészhez fordulhat bizalommal, ki legközelebb január 10-én rendel városunkban. Ha fájdalmak gyötrik, ne halogassa a konzultációt, hiszen egészsége a tét. Előjegyzést kérni személyesen, a klinika székhelyén, a Károlyi út 3. szám alatt, illetve telefonon, a 0261-769725, 0361-409222 és a 0745-572099-es számokon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: